donderdag, augustus 02, 2007

Payter begint grote Rotterdamse proef mobiel betalen

Vandaag verschenen op Emerce:
Volgende maand begint in het hart van Rotterdam een proef met mobiel betalen. Albert Heijn integreert het betaalsysteem volledig met zijn kassa's, anderen zetten speciale terminals op de balie. Duizend consumenten krijgen een speciale mobiele telefoon die als portemonnee gaat fungeren. Eind 2008 begint initiator Payter met de landelijke uitrol. (Lees verder op Emerce)
De pilot wordt uitgevoerd met gebruikmaking van de Nokia 6131 NFC. NFC staat voor Near Field Communication. Dit maakt het mogelijk dat geïnstalleerde software op de telefoon kan communiceren met een ander apparaat in de buurt van de telefoon. Hiermee kan je bijvoorbeeld het prepaid tegoed op de telefoon dus laten communiceren met de kassa van de Albert Heijn.

Is de volgende stap dat we ons kunnen authenticeren met onze mobiele telefoon ten behoeve van bijvoorbeeld internetbankieren of iedere andere willekeurige (online) applicatie? Kunnen we straks onze toegangspasjes wegdoen en kunnen we met onze mobiele telefoon bij onze werkgever naar binnen? Kunnen we onze visitekaartjes straks uitwisselen door louter onze telefoons bij elkaar te houden? Werkt het gebruikersvriendelijker dan Bluetooth?

Geen opmerkingen: